dental

Rengöring av dentala instrument

Ultraljudsrengöringsmedel är ett av de enklaste sätten att ta bort orenheter från återanvändbara instrument på tandvårdskliniker.

Ultraljudsenergi skapar miljarder miniatyrbubblor i tanken med ultraljudsrengöringsmedel som imploderar med stor kraft och separerar föroreningar från ytan på föremålet du vill rengöra. Bubblor som bildas i kavitationsprocessen kan nå in i små sprickor och håligheter. De bryter praktiskt taget bort smuts från ytan på ett mer effektivt sätt än med manuell skurning. Skurning har ytterligare nackdelen att det kräver personal för att hantera kontaminerade instrument.

Först efter en noggrann ultraljudsrengöring bör desinfektion och sterilisering utföras. Denna ordning är viktig, eftersom steriliserade föremål kan bli kontaminerade i ultraljudsbad. Rengöringsmedel kan innehålla blod, vävnad eller andra föroreningar från tidigare användning.

Exempel på rengöringsprocedurer för dentala instrument

Mindre ultraljudsrengörare, som ASonic HOME 1400, PRO-08, som är tillgängliga via vårt varumärke ASonic, är idealiska för tandvårdskliniker. De används för rengöring av instrument som nålar, speglar, blad, borr, etc., även kronor och proteser. Denna modell av ultraljudsrengörare är också bra för borttagning av cement, fyllmedel eller tätningsmedel. Instrument kan förvaras indränkta i bakteriedödande medel eller enzymlösning för att undvika uttorkning av föroreningar på ytan efter användning. Detta förenklar avsevärt senare rengöring.

Använda sig av ultraljudsrengöringskoncentrat formulerad för att ta bort organiska föroreningar. Även om man skulle kunna tro att lösningen för desinfektion skulle vara det rätta valet är det faktiskt inte det, eftersom det kan göra föroreningar som proteiner svårare att ta bort. Använd istället en lösning av lämpligt koncentrat för ultraljudsrengöringsmedel framställd enligt anvisningarna på förpackningen. De saker du vill rengöra bör läggas i rengöringskorgen. Sätt korgen i tanken så att alla instrument är helt nedsänkta. Rengöringstid (vanligtvis 7 till 10 minuter beroende på mängden instrument) och temperaturen kan justeras via kontrollpanelen.

När rengöringscykeln är över, skölj instrumenten med vatten för att avlägsna eventuella rester av rengöringsvätska och fortsätt sedan med desinfektion och sterilisering. Lösningen för ultraljudsrengörare behöver bytas minst en gång om dagen, och tanken för ultraljudsrengöring kräver rengöring och torkning innan nästa användning. Se till att följa instruktionerna för användning av ultraljudsrengöringsmedel och koncentrat från tillverkaren.

Kliniker som har en ultraljudsrengörare är mer produktiva och effektiva eftersom deras personal inte slösar tid på manuell skrubbning!

Se vårt kompletta erbjudande – ASonic ultraljudsrengörare

VÅRT SORTIMENT

VI RENGÖR, VI ÅTERSTÄLLEr, VI ÅTERUPPLIVAR

Rengöring

Fler saker borde bevaras och rengöras istället för att bytas ut mot nya. Vår idé är att ge dig det bästa alternativet för din hem- eller arbetsmiljö.

Kundvård

Vi erbjuder full support och kunskap om ultraljudsrengöring. Vårt team är redo att förbättra ditt arbete och hjälpa dig att arbeta mer effektivt än någonsin.

Utveckling

Vårt fokus är att lyssna på våra kunder, förstå deras behov och tillhandahålla den exceptionella nivån av ultraljudsrengöring med ett brett utbud.

If you want to stay up to date with all the news, please sign up for our newsletter