brushes

Rengöring av sminkborstar

Idag är sminkindustrin värd mer än 500 miljarder dollar, och sminkborstar är en stor del av den. De har funnits i århundraden och nästan varje person som använder smink äger minst en typ av dessa borstar. Och att rengöra dina sminkborstar kan vara smidigt och enkelt om du använder en ultraljudsrengörare.

Hur många tror du rengör sina borstar regelbundet? Inte många alls!

Om du är en av de sminkanvändare som glömmer att rengöra sminktillbehör regelbundet så är den här artikeln perfekt för dig. Du kan ta reda på hur du rengör dem snabbt och enkelt med hjälp av ultraljudsrengöringsmaskinen.

Ultraljudsmaskiner? Låter det för komplicerat? Det är faktiskt ett av de enklaste och snabbaste sätten att rengöra.

Låt oss först förklara varför du ska rengöra dina sminkborstar!

Vi rengör alla saker vi använder dagligen. Vi diskar våra kaffemuggar, torkar av våra telefoner, våra datorer, så varför renar vi inte sminkborstar? Egentligen borde de rengöras ännu oftare eftersom de är i kontakt med vår hud nästan varje dag.

Har du någon gång glömt att ta bort sminket eller bara inte orkat ta bort det? Välkommen till klubben. Men tänk hur mycket smink som har fastnat på dina sminkborstar om du inte rengjort dem på länge!

Det är ett faktum att de flesta av oss tenderar att glömma bort att rengöra sminkborstar, vissa av oss tänker inte ens på det. Du vaknar varje dag, använder de fluffiga, mjuka borsten för att göra magin och beger dig ut. Men du utsätter dig själv för risk med hudproblem om de fortsätter att vara smutsiga.

De vanligaste hudproblemen du kan stöta på om dina sminkborstar inte är rena:
Bakteriella infektioner

Du kanske inte ser att borsten blir smutsig, men bakterierna finns där, och de kommer så småningom att orsaka akne och finnar.

Tilltäppta porer

Din hud har många oljor på sig, en av dem kallas talg. Varje gång du sveper borstarna över ansiktet samlas lite olja och döda hudceller på dem. Detta gör att porerna på din hud täpps till, vilket orsakar pormaskar och mycket mer.

Även om sminkborstarna är förknippade med slät och vacker hud, skadar en smutsig borste din hud mer i längden än att göra den snygg.

Strimig applikation

Förutom de hudproblem du kan stöta på om du använder smutsiga sminkborstar, kan din makeup se strimig ut. Eftersom andra produkter finns på borsten, applicerar de inte foundation eller andra produkter så smidiga som de normalt skulle göra.

Regelbunden rengöring kommer också att hålla borstarna mjuka!

De mjuka borsten på din borste kommer att hårdna av ackumulerade produkter som foundations och andra krämiga saker som torkar ut.

Detta kan irritera din hud, skapa ett fläckigt och streckigt utseende och även orsaka hudrodnad.

Förutom den positiva med hälsan och hygienen håller rengöringen av sminkborstarna dem användbara mycket längre, så att du inte behöver investera pengar i nya.

Varsågod! Frisk hud, slät makeup, varaktiga produkter plus att du sparar pengar och tar hand om miljön. Bidra genom att inte slänga produkter som definitivt fortfarande kan användas. Behöver du verkligen en annan anledning till att rengöra dina sminkborstar?

Vad är det bästa sättet att rengöra dina sminkborstar?

brush

Processen att rengöra sminkborstar kan vara tröttsam. Att få tag i de sminkrester som sitter djupt i hundratals borst kan vara lite svårt och kräver mycket energi. Det är därför de flesta av oss inte rengör eller tvättar sminkborstar så ofta, eller gör ett dåligt jobb när vi försöker.

Tur för oss, det finns många olika produkter tillgängliga för rengöring. Från silikonmattor till rengöringsmaskiner designade speciellt för borstar, alternativen är oändliga. Det enklaste men effektiva sättet att rengöra dina sminkborstar är dock att använda en ultraljudsrengöringsmaskin.

Du kanske undrar vad en ultraljudsrengörare egentligen är eftersom det är en relativt ny uppfinning och de flesta av oss inte har någon erfarenhet av det.

Ultraljudsrengöring är en maskin som använder ultraljudsvågor för att ta bort föroreningar från olika material som smycken, penslar, kläder, frukt, grönsaker och mycket mer.

Rengöring av sminkborstar med en ultraljudsrengöringsmaskin

Om det här är första gången du har hört talas om ultraljudsrengöringstekniken för att tvätta föremål, här är en genomgång om hur du kan använda en ultraljudsrengörare för att rengöra sminkborstar:

1. Skaffa en ultraljudsrengörare som är lämplig för rengöring av sminkborstar. Vi rekommenderar HEM650 eller HEM 1400, som är mindre, bärbara rengörare som är mycket lätta att använda. När du väl använder rengöraren kommer du att se att det är väldigt praktiskt att tvätta andra föremål och verktyg också och du kommer att inse att du har investerat dina pengar i en användbar produkt.

2. Fyll din ultraljudsrengörare med ljummet kranvatten och släpp i dina borstar. Se också till att du följer instruktionerna i maskinens användarmanual.

3. Om dina borstar har massor av smuts och torrt pulver på dem kan du tillsätta lite rengöringslösning till vattnet. Se till att den inte är för hård eller stark. Då kan du att skada borstarnas ömtåliga borst. Vi har två olika produkter tillgängliga, som är perfekta för rengöring av sminkborstar och verktyg. Rengöringspulver AS-UCP som är speciellt utformade för rengöring av oljor och biologiska föroreningar på föremål.

4. Slå PÅ maskinen och ställ in den på en viss tid, till exempel upp till 8 minuter och vänta tills timern når sin gräns. Om du tror att dina sminkborstar inte är tillräckligt rena kan du upprepa rengöringsprocessen med färskt vatten. Ultraljudsrengöringsmedel är också miljövänliga, eftersom de använder mindre vatten och förbrukar mycket mindre energi. Skölj dina rena borstar under kranvatten noggrant för att ta bort tvål och smutsigt vatten från dem.

Efter process

5. Krama försiktigt på borstarna för att ta bort allt överflödigt vatten från dem. Kläm inte för hårt! Sminkborstar är ömtåliga – du vill inte att de tappar borsten.

6. Torka av dem mjukt med en handduk och ställ dem att torka. Detta kan göras genom att placera dem på ett bord eller stativ och se till att borsten hänger ut från bordets kant. Lämna dem så här över natten, eller använd en fläkt för snabbare torkning.

7. Du är klar! Det är hur enkelt som helst och du kommer att sluta med rena, mjuka, fluffiga sminkborstar som alltid är en njutning att använda.

De främsta anledningarna till att använda en ultraljudsrengörare för att tvätta sminkborstar

Undrar du varför du ska använda en ultraljudsrengörare istället för att använda de konventionella metoderna för rengöring av sminkborstar?

Vi kommer att ge dig några av de främsta anledningarna till detta:

Lätt

För det första gör vi väl alltid saker som underlättar för oss själva, eller hur? Att använda en ultraljudsrengörare är ganska lätt eftersom du inte behöver tvätta varje sminkborste en och en, vilket tar mycket tid. Du behöver inte skrubba dem manuellt och anstränga dig för att ta bort sminkresterna från dina penslar.

Allt du behöver göra är att sänka dina borstar i vattnet och slå på maskinen. Dina borstar kommer att vara renare än någonsin inom tio minuter och du kommer knappt att göra något arbete. Den mest avslappnade, enkla och snabba rengöringen i ditt liv.

Effektiv

Rengöring med ultraljudsrengöring är det mest effektiva sättet att rengöra. Den tar bort alla sminkprodukter från varje borst på dina borstar med hjälp av ultraljudsljudvågsteknik.

Tar bort bakterier

Konventionella rengöringsmaskiner och produkter kan inte rengöra dina borstar lika bra som denna rengörare. Ultraljudsmaskinen tar bort alla bakterier från dina föremål eftersom den rengör materialet på mikroskopisk nivå, och den används ofta för att rengöra kirurgisk utrustning.

Mild

Att tvätta sminkborstar manuellt kan ofta skada dem, eftersom det kräver skrubbning. Men att använda en ultraljudsrengöring kommer att se till att dina borstar får den skonsammaste formen av rengöring. Även borstens borst förblir intakta.

Ultraljudsvågorna skapar små bubblor som imploderar mot smutspartiklarna. Denna våg av energi separerar de oönskade partiklarna från borsten. Därför rengörs dina borstar väldigt skonsamt.

Är ultraljudsrengöring säker för mina sminkborstar?

Det finns många olika sminkborstar. Vissa består av syntetiska fibrer, som antingen är nylon eller polyester. Andra borstar är gjorda av naturligt hår, som samlas in från djurpälsar. Är dessa säkra att tvätta i en ultraljudsrengörare?

Helt klart ja. Detta är den säkraste och skonsammaste rengöringen av dina borstar.

Vi rekommenderar dock att när du tvättar borstar som består av naturligt hår, ser till att du inte använder tvål eller rengöringsmedel som innehåller alkohol, eftersom det kan skada det ömtåliga håret. Använd istället ett milt rengöringsmedel som babyschampo.

Hur ofta kan sminkborstar rengöras med en ultraljudsrengörare?

Enligt hudläkare bör dina sminkborstar rengöras minst en gång i veckan för att se till att din hud är säker från bakterieinfektioner och utslag.

Om du har fet hud, tvätta dem två gånger i veckan. Fet hud är benägen att få finnar, så du bör vara extra noga med att rengöra dina sminkborstar om du använder smink ofta. För att hålla din hud glad och frisk och undvika risken för akne och infektioner, se till att dina sminkborstar och andra verktyg rengörs på regelbundet. Och det enklaste sättet att göra det är att skaffa dig en ultraljudsrengörare idag!

VÅRT SORTIMENT

VI RENGÖR, VI ÅTERSTÄLLEr, VI ÅTERUPPLIVAR

Rengöring

Fler saker borde bevaras och rengöras istället för att bytas ut mot nya. Vår idé är att ge dig det bästa alternativet för din hem- eller arbetsmiljö.

Kundvård

Vi erbjuder full support och kunskap om ultraljudsrengöring. Vårt team är redo att förbättra ditt arbete och hjälpa dig att arbeta mer effektivt än någonsin.

Utveckling

Vårt fokus är att lyssna på våra kunder, förstå deras behov och tillhandahålla den exceptionella nivån av ultraljudsrengöring med ett brett utbud.

If you want to stay up to date with all the news, please sign up for our newsletter