vegetables and fruits

Rengöring av grönsaker och frukt

Vi vet alla att det är viktigt att tvätta grönsaker och frukter innan du äter dem för att se till att de är säkra och rena, eller hur?

Som alla andra tvättar du förmodligen dina grönsaker och frukter under en rinnande kran i diskbänken eller i en skål. För detta ändamål vill vi presentera vår HOME 1400 ultraljudsrengörare. Det är en ultraljudsrengöringsmaskin som använder frekvensljud för att rengöra alla typer av föremål skonsamt och effektivt. Noggrann rengöring av dina grönsaker och frukter kan ha en mycket positiv inverkan på din hälsa.

När det kommer till hälsomedvetande verkar det som att allt vi använder i vårt dagliga liv har en negativ effekt och kan påverka vårt liv negativt. Oavsett hur effektiv en sådan enhet eller pryl kan vara. Detta kan få dig att tänka på vilken effekt en rengöringsmaskin som ultraljudsrengörare kan ha på din hälsa. Det är därför vi är här för att visa dig hur en ultraljudsrengörare kan ha en positiv inverkan på din hälsa genom att rena frukt och grönsaker.

Vad gör en ultraljudsrengörare med dina frukter och grönsaker?
Wash and clean

Innan tekniken utvecklades till dagens nivå använde bönder mestadels ekologiska metoder och tekniker för odling och för att skörda grönsaker och frukter. De säkerställde säker skörd genom att använda naturlig kompost och gödsel och med växtföljd och plantering. I dagens kommersiella jordbruk, med bekämpningsmedel, konstgödsel och kemikalier har tagit över från den naturliga odlingsmetoden. Alla dessa saker lämnar efter sig rester antingen inuti eller på frukterna och grönsakerna. Resterna kan vara skadliga för din hälsa på många olika sätt.

Så hur hjälper en ultraljudsrengöringsmaskin?

När du lägger dina varor i en ultraljudsrengörare används den processen som kallas kavitation för att tvätta, delvis desinficera, ta bort smuts och rengöra maten. Dessutom finns det några sätt som rengöringsmaskinen gör dina frukter säkrare att konsumera.

Ultraljudsrengörare använder en teknik som har en ljudtryckvåg som arbetar med en frekvens över den övre gränsen för mänsklig hörsel. De flesta ultraljudsrengörare arbetar med en frekvens som sträcker sig från 20 kHz till 40 kHz. När enheten är ansluten till ett eluttag och påslagen genererar deras omvandlare ultraljud. Ultraljud producerar sedan ultraljudsvågor genom att ändra storlek i enlighet med en elektronisk signal.

Ultraljudstryckvågen skapar många mikroskopiska vakuumbubblor som attackerar, dödar eller tar bort alla bakterier, smuts och andra föroreningar på grönsaker och frukter.

En kraftfull ljudtrycksvåg resulterar i tusentals små kompressionsvågor i vattnet. Detta river isär vattnet och framkallar en process som kallas kavitation. Denna process skapar miljontals mikroskopiska vakuumbubblor. Det är bubblorna som rengör och tvättar dina frukter, grönsaker och andra hushållsartiklar. Denna teknik har funnits i åratal och den har använts i industriella och medicinska tillämpningar för kraftfull och effektiv rengöring.

Ultraljudsrengöringsmaskiner hjälper till vid beredningen av grönsaker och frukter

I en situation där livsmedel kräver seriös rengöring för att ta bort smuts, kan en ultraljudsrengöringsmaskin hjälpa till att göra processen enklare.

Det hjälper till att konservera frukt och grönsaker

Ultraljudskraft orsakar fysiska och kemiska förändringar i biologiska strukturer, patogena och förstörande mikroorganismer reduceras.

Det hjälper till att upprätthålla kvaliteten för grönsaker och frukter

Oavsett vilken typ av ultraljudsrengöringsmaskin du använder, bibehålls de kritiska kvalitetsegenskaperna hos dina frukter. Nyligen genomförda studier har visat att användningen av ultraljudsrengörare kan bromsa minskningen av färska produkters kvalitet under långvarig förvaring.

Ultraljudsrengöring kan hjälpa till att rengöra områden som inte är lättillgängliga

Utan tvekan, när du tvättar dina grönsaker och frukter samt andra livsmedel såsom kyckling och kött under rinnande vatten finns det några dolda platser som dina händer kanske inte når. Men med en ultraljudsrengörare som är mycket effektiv på att nå områden som är svåra att rengöra kan du bli av med föroreningar. Det betyder att oavsett om kemikalieresterna finns inuti eller på frukterna, kan en ultraljudsrengörare utrota dem och förbättra ätbarheten.

Nu när du vet vad en ultraljudsrengörare gör med dina frukter och grönsaker, har du tänkt på effekten av rengöringsprocessen?

Kan ultraljudsrengöringsprocessen ha en negativ effekt på dig?

Som vi har nämnt ovan använder ultraljudsrengöringsmaskinen kavitationsprocessen, och det är en säker energi. Vår Home 2500 arbetar vid 40 kHz intervall. Med vissa försiktighetsåtgärder har energin som används för att göra dina produkter rena inga kända effekter på människans anatomi.

Effekten av en ultraljudsrengöringsmaskin på ditt välbefinnande

Innan vi dyker in i effekten av ultraljudsrengöringsmedel på din hälsa låt mig börja med att fråga om du vet hur intag av förorenade frukter och grönsaker kan påverka din allmänna hälsa.

Människor som äter frukt med smutsrester kan möta olika typer av hälsoproblem. Dessa kan omfatta magkramper, diarré, andningsproblem, ångest, yrsel, illamående, minskad hjärnhälsa och kroppskoordination och mycket mer.

Slutsats

Alla typer av smuts kan förorena grönsaker, leda till att de ruttnar och även orsaka vissa sjukdomar. Med tanke på dessa gjordes ultraljudsteknik tillgänglig. Till skillnad från andra rengöringsmetoder och desinfektionstekniker kommer vår HOME 2500 ultraljudsrengörare att vara mer effektiv. Den tar bort orenheter och föroreningar samtidigt som färgen, näringsämnena och konsistensen hos de färska grönsakerna behålls för säker och hälsosam konsumtion.

VÅRT SORTIMENT

VI RENGÖR, VI ÅTERSTÄLLEr, VI ÅTERUPPLIVAR

Rengöring

Fler saker borde bevaras och rengöras istället för att bytas ut mot nya. Vår idé är att ge dig det bästa alternativet för din hem- eller arbetsmiljö.

Kundvård

Vi erbjuder full support och kunskap om ultraljudsrengöring. Vårt team är redo att förbättra ditt arbete och hjälpa dig att arbeta mer effektivt än någonsin.

Utveckling

Vårt fokus är att lyssna på våra kunder, förstå deras behov och tillhandahålla den exceptionella nivån av ultraljudsrengöring med ett brett utbud.

If you want to stay up to date with all the news, please sign up for our newsletter