Rengöring av vapen

Rengöring av vapen

Rengöring av vapen: Framtiden för underhåll av skjutvapen

I vapenindustrins värld, där noggrannhet och tillförlitlighet betyder skillnaden mellan framgång och misslyckande, är underhåll av skjutvapen avgörande. Traditionella pistolrengöringsmetoder står inför utmaningar som den ökande komplexiteten hos moderna konstruktioner innebär. Vi går dock in i en ny era av vapenunderhåll med hjälp av avancerad teknik – ultraljudsrengöring.

En ny era av vapenförfining

Med hjälp av en ultraljudsrengörare och rengöringskoncentrat har vi lyft fram en innovation som går utöver den traditionella rengöringsmetoden.

Före och efter rengöring

Rengöring av vapen

Förstå rengöring av ultraljudspistoler

Ultraljudsrengöring bygger på principen om högfrekventa ljudvågor som skapar mikroskopiska bubblor i rengöringsvätskan. Dessa bubblor kollapsar sedan och tar bort orenheter, fett och skräp från pistolen. Den viktigaste fördelen med denna metod är förmågan att rengöra även de minsta partiklarna på de mest svåråtkomliga platserna i vapnet.

Fördelar med rengöring med ultraljudspistol

  • Noggrannhet och tillförlitlighet

Ultraljudsrengöring säkerställer en hög grad av precision vid borttagning av föroreningar. Detta är särskilt viktigt för att upprätthålla optimal vapenprestanda och förhindra funktionsfel.

  • Vapen hållbarhet

Regelbunden rengöring med hjälp av ultraljud förlänger vapnets livslängd, vilket är nyckeln till att bibehålla investeringens värde. Det minskar slitage och förhindrar ansamling av skräp som kan påverka prestandan.

  • Snabbt och effektivt

Tack vare den höga frekvensen av ljud och exakt rengöringsteknik möjliggör ultraljudsrengöring snabbt och effektivt underhåll av vapen. Detta hjälper till att minska tiden du spenderar på underhåll av utrustning.

Användning av ultraljudsrengörare i praktiken

Ultraljudsrengöring är lämplig för olika delar av vapen, inklusive rengöring:

  • Pistol och gevär:För exakt rengöring av fat, magasin, mässing och andra delar
  • Verktyg för ammunition:Inklusive patroner, som gör att tillförlitliga magasin kan laddas om
  • Optiska hjälpmedel:För skonsam rengöring av linser och andra optiska komponenter

Rengöring av vapen

Pistolmässing före och efter rengöring

ASONIC ultraljudsrengörare och rengöringskoncentrat

På Asonic är vi stolta över vårt breda utbud av ultraljudsrengörare och rengöringskoncentrat anpassade efter vapenindustrins behov. Våra enheter är designade för enkel användning, hållbarhet och optimal rengöring.

De mest lämpliga ultraljudsrengöringsmedel är från PRO-serien-40kHz:

ultrasonic cleaner

ASONIC PRO-50Professionell ultraljudsrengörare med en volym på 3,5 liter, idealisk för rengöring av mindre vapen med en korgstorlek på 270×145×75 mm.

PRO-50-modellen har separat tidsjustering från 1 till 99 minuter, uppvärmning till 80°C och automatisk avstängning. Ett utmärkt val för ett brett spektrum av applikationer, eftersom du kan ställa in det optimala förhållandet mellan temperatur och tid för att rengöra dina föremål.

Ultraljudsfrekvensen på 40 kHz säkerställer en grundlig men skonsam rengöring. Lämplig för föremål med många sprickor och små bucklor. På grund av de mindre bubblorna, med mindre energi men högre densitet, är denna frekvens särskilt lämplig för mjukare metaller, plaster och föremål med en polerad yta.

Ultraljudseffekten på 120W säkerställer ett tillräckligt stort antal bubblor för snabb och effektiv rengöring av ett stort antal föremål i ultraljudsrenaren.

Rengöring av vapen

Ultraljudsrengörare för längre pipor och vapen ASONIC PRO-300XL

 

PRO-300xl-Professionell ultraljudsrengörare med en volym på 29 liter, med en korgstorlek på 890×190×115 mm.

PRO-300xl Den största enheten i vår grundläggande PRO-serie som drivs av 10 givare, gjorda för att anta en mängd olika utmaningar. Oavsett om du letar efter en städare med tillräcklig kapacitet för att rengöra en större mängd mindre föremål, eller korgstorleken är tillräckligt stor för större föremål, är denna modell det rätta valet. Liksom alla våra modeller i PRO-serien har den en separat justering av timern, från 1 till 99 minuter. Automatisk avstängning och temperaturinställning på upp till 80°C.

Ultraljudsfrekvens på 40 kHz ger en noggrann men skonsam rengöring som är lämplig för föremål med många sprickor, sprickor och små fördjupningar. På grund av de mindre bubblorna, med mindre energi men högre densitet, är denna frekvens särskilt lämplig för mjukare metaller, plaster och föremål med en polerad yta.

RENGÖRINGSKONCENTRAT FÖR RENGÖRING AV VAPENS DELAR

ASonic erbjuder också ett brett utbud av lämpliga rengöringskoncentrat, som tillsammans med ultraljudsrengöraren ökar rengöringseffektiviteten. Vi erbjuder ett rengöringskoncentrat för rengöring av olika delar av vapen och höljen AS-SENS och rengöringsmedel för aluminiumdelar: AS-CARB.

AS-SENS – Koncentrat för ultraljudsrengöring av känsliga metaller och föremål är starkt och lågalkaliskt. På grund av sin speciella formel är detta koncentrat utmärkt för att ta bort orenheter från alla känsliga föremål.

AS-CARB- Koncentrat för ultraljudsrengöring av vapendelar gjorda av aluminium och liknande metallegeringar. Tack vare sin speciella formel är detta koncentrat utmärkt för att ta bort allmän smuts, kol och fett.

Rengöring av ditt skjutvapen

RENGÖRINGSSTEG:
  1. Efter att ha beräknat kemin och avgasat lösningen, ta isär ditt skjutvapen och placera delar i korgen
  2. Placera korgen i ultraljudsrengöringszonen för att ta bort smuts och ställ in en timer på 10 minuter
  3. Byt ut vätskan med mineraliserat vatten och blötlägg vapnet i 2 minuter i vätskan för att ta bort det återstående medlet.
  4. Beroende på smutsnivån på skjutvapnet kan ytterligare rengöring behövas. Upprepa rengöringen om det behövs.

Framtiden för vapenunderhåll

Ultraljudsrengöring av vapen representerar en avancerad lösning för den moderna vapenindustrins krävande behov. På Asonic är vi dedikerade till att tillhandahålla banbrytande tekniska innovationer som gör att din utrustning får en lång livslängd och felfri prestanda.

För mer information om våra ultraljudsrengörare och rengöringskoncentrat, kontakta oss på info@ultrasonic.se

Gå in i en ny era av vapenrengöring – med Asonic ultraljudsrengörare

Logo ASonic ultrasonic cleaners 2

 

VÅRT SORTIMENT

VI RENGÖR, VI ÅTERSTÄLLEr, VI ÅTERUPPLIVAR

Rengöring

Fler saker borde bevaras och rengöras istället för att bytas ut mot nya. Vår idé är att ge dig det bästa alternativet för din hem- eller arbetsmiljö.

Kundvård

Vi erbjuder full support och kunskap om ultraljudsrengöring. Vårt team är redo att förbättra ditt arbete och hjälpa dig att arbeta mer effektivt än någonsin.

Utveckling

Vårt fokus är att lyssna på våra kunder, förstå deras behov och tillhandahålla den exceptionella nivån av ultraljudsrengöring med ett brett utbud.

If you want to stay up to date with all the news, please sign up for our newsletter