what you can clean

Vad du kan göra rent

Rengöringsmöjligheter

possibilities

En av de vanligaste frågorna om ultraljudsrengöring är ”Vad är möjligt att rengöra med en ultraljudsrengörare?”

För folk som inte vet så mycket om ultraljudsteknik och hur en ultraljudsrengörare faktiskt fungerar kan det verka som att det bara finns specifika föremål som du kan rengöra med den. Tja, detta är faktiskt raka motsatsen till vad en ultraljudsrengörare är. Det är en av de mest multifunktionella maskinerna du någonsin kommer att stöta på när det kommer till rengöring.

Ultraljudsrengöring kan användas för att rengöra i stort sett allt du behöver rengöra. Från babyutrustning, leksaker, klockarmband, smycken, mynt, nycklar, glasögon och linser till små verktyg, bestick, reservoarpennor, golfklubbor, elektronisk utrustning, dentala instrument, kirurgiska instrument, sminkborstar, rakhyvlar, större verktyg och utrustning och många fler.

Det kortaste och enklaste sättet att svara ”Vad kan du rengöra med en ultraljudsrengörare?” är att berätta för dig vad du INTE KAN gör rent.

Generellt finns det två huvudkategorier av föremål som du inte kan rengöra med en ultraljudsrengörare. Föremål som inte bör nedsänkas i vatten eftersom vätskan skadar dem och föremål som inte lätt kan torkas. Det är allt. Allt annat kan rengöras i en Ultraljudsrengörare.

Hembruk

För hushållsbruk brukar folk välja en av våra rengörare i HOME-serien. Våra kunder är vanligtvis intresserade av att rengöra smycken, glasögon, penslar och samlarmynt för att ta bort damm, olja och fingeravtryck. Mindre enheter från PRO-serien är också lämpliga för rengöring av små bildelar, tekniska verktyg, praktisk arbetsutrustning, babyleksaker och alla typer av hobbyapplikationer.

Professionell användning

Våra större enheter från PRO-serien används även inom industri och rengöring av läkemedelsinstrument. Många tandläkare, tatuerare och läkare i allmänhet använder en ultraljudsrengörare för att förbereda sina verktyg och instrument innan desinfektion. Sedan utvecklade vi ett helt industrisortimentet för rengöringsutrustning som används inom industri och tillverkning. I det här området fungerar en ultraljudsrengörare riktigt bra i den meningen att du kan sänka ner ett stort antal föremål i tanken och vänta på att rengöraren ska göra sitt jobb. Beroende på vilken typ av smuts du försöker ta bort och vilket material du rengör erbjuder vi ett brett utbud av rengöringslösningar. Därför blir ditt jobb med att rengöra ännu enklare och snabbare.

Avgasning är ett tillval på våra modeller från PRO – S serien, som förbereder vätskan för snabbast möjliga rengöring. Det löser upp bubblor från vätska, vilket gör rengöringsprocessen mycket snabbare och effektivare. Att förbereda lösningen innan rengöring utan denna funktion tar lite tid, ansträngning och skicklighet. Med Degas-knappen görs detta på mindre än en minut.

Frekvenser

Ultraljuds frekvens av 40 kHz ger en noggrann men skonsam rengöring lämplig för mjukare metaller, plaster och produkter med polerade ytor. De mindre bubblorna som produceras vid denna frekvens är mindre benägna att orsaka ytskador och har också bättre förmåga att penetrera trånga områden som sömmar, springor och dolda hål.

Ultraljuds frekvens av 28 kHz ger en stark och mycket effektiv rengöring, vilket är optimalt för stora plana ytor. Den har starkare rengöringseffekt – den skapar större bubblor med högre effekt och är därför effektivare för tillräckligt starka material.

Skräddarsytt

Vi utökar hela tiden utbudet av våra industrirengörare, och i takt med att denna teknik utvecklas expanderar även vår kundbas. Ultraljudsrengöring har därmed blivit erkänt som ett av de mest effektiva verktygen för rengöring. Oavsett om föremålen du försöker rengöra är för stora eller om du vill göra rengöringen ännu mer automatiserad kan vi alltid prata om att bygga en speciell rengörare just för dina material och behov.

Frågor

Om du fortfarande är osäker på om föremål du funderar på att rengöra är lämpliga att nedsänkas i en ultraljudsrengörare, för att den ska göra jobbet åt dig, kontakta oss gärna. Vi är alltid glada att hjälpa och ge råd genom att försöka hitta den bästa lösningen för dina behov. Du kan alltid kontakta oss via e-post eller vårt kontaktformulär här.

VÅRT SORTIMENT

VI RENGÖR, VI ÅTERSTÄLLEr, VI ÅTERUPPLIVAR

Rengöring

Fler saker borde bevaras och rengöras istället för att bytas ut mot nya. Vår idé är att ge dig det bästa alternativet för din hem- eller arbetsmiljö.

Kundvård

Vi erbjuder full support och kunskap om ultraljudsrengöring. Vårt team är redo att förbättra ditt arbete och hjälpa dig att arbeta mer effektivt än någonsin.

Utveckling

Vårt fokus är att lyssna på våra kunder, förstå deras behov och tillhandahålla den exceptionella nivån av ultraljudsrengöring med ett brett utbud.

If you want to stay up to date with all the news, please sign up for our newsletter